Selecteer een pagina

Frankrijk behoort tot populairste vakantielanden

Ruim 13 miljoen Nederlanders zijn afgelopen jaar (2018) met vakantie gegaan in zowel binnen- als buitenland. Er werden plusminus 35 miljoen vakanties geboekt waarvan ongeveer de helft in Nederland werd doorgebracht. Toch zijn er ook veel naar het buitenland vertrokken. Maar wat waren de meest populaire vakantiebestemmingen onder ons Nederlanders?

De bestemmingen

Buitenland heeft nog steeds de voorkeur voor veel Nederlanders echter is het financieel niet altijd mogelijk en kiezen mensen er voor om in Nederland zelf op vakantie te gaan. Afgelopen jaar heeft Duitsland de koppositie overgenomen van Frankrijk als meeste populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Echter is Frankrijk nog steeds erg populair onder de Nederlanders. Ongeveer 2.7 miljoen Nederlanders zijn in 2018 naar Frankrijk afgereisd. Spanje moest het doen met de derde plaats met ongeveer 2.4 miljoen Nederlandse toeristen.

Waarom is Frankrijk nog zo in trek

Het aankopen van een tweede huis is bij Nederlanders erg in trek. Dit mede omdat de spaarrente zo ontzettend laag is. Nederlanders zijn dan eerder geneigd om een 2e huis te kopen in het buitenland. Dit is dan vaak Frankrijk want dit is lekker dichtbij en mocht je er een lang weekend tussenuit willen dan ben je er natuurlijk zo.

De aankoop van een 2e (vakantie)huis is ook niet meer alleen weggelegd voor de “rijken” onder ons. Een vakantiehuis in Frankrijk is een stuk betaalbaarder dan men denkt.

Frankrijk blijft populair

Ondanks dat Duitsland afgelopen jaar de eerste plaats van Frankrijk heeft overgenomen blijft Frankrijk ontzettend populair onder de Nederlanders. Lees hier 5 redenen waarom Frankrijk zo populair is.