Selecteer een pagina

5 redenen om naar Frankrijk op vakantie te gaan

Frankrijk is onder Nederlanders nog steeds een erg populair land op vakantie te gaan. Misschien is het niet meer altijd nummer 1 maar er gaan gemiddeld nog steeds tussen de 2.5 en 3 miljoen Nederlanders op vakantie naar Frankrijk. Enkele redenen waarom Nederlanders nog steeds zo vaak Frankrijk kiezen als vakantieland.

1)  Locatie, het is lekker dichtbij

Een hele goede reden en voor veel ook de nummer 1 reden is dat het lekker dichtbij is en je er met de auto relatief snel kunt zijn. Tegenwoordig kun je er ook al snel naartoe met de trein en het is een stuk goedkoper dan het vliegtuig.

2) Voor ieder wat wils

Of je nu lekker op wintersport wilt, aan het strand wilt hangen in de zomer of lekker cultuur wilt snuiven, Frankrijk heeft het allemaal. Er zijn mooie stranden waar je heerlijk kunt ontspannen, mooie pistes in de Alpen maar ook mooie bouwwerken met een verleden. Voor ieder wat wils dus in Frankrijk

3) Lekkere eten

De Franse keuken is heerlijk. In Frankrijk weet men pas echt wat lekker eten is. Dit kan ook echt een reden zijn om naar Frankrijk op vakantie te gaan. Als je een Bourgondiër bent en je houdt van echt lekker eten dan ben je in Frankrijk in het juiste land!

4) Afwisselende natuur

De natuur in Frankrijk is geweldig en er afwisselend. Zoals al eerder gezegd kun je er op wintersport maar ook aan prachtige stranden liggen of door de natuur wandelen. Van de kust van Bretagne en Normandië, tot de bergen van de Savoie en de wijnstreek Languedoc-Roussillon in het zuiden van het land.

5) Het klimaat

Ondanks dat het er soms flink kan stormen en regenen is het klimaat in Frankrijk heerlijk! De luchtvochtigheid is prima en qua temperaturen kunnen wij Nederlanders er ook prima uit de voeten!