Selecteer een pagina

Met auto of vliegtuig naar Frankrijk?

Deze vraag wordt steeds vaker gesteld, dit omdat reizen met het vliegtuig steeds goedkoper wordt en benzine juist alleen maar duurder. Voor een paar tientjes heb je soms al een retourtje naar Parijs, is het dan niet voordeliger om met het vliegtuig te gaan dan met de auto?

Afhankelijk situatie

Of je met de auto of het vliegtuig naar Frankrijk wilt reizen is ook afhankelijk van de situatie waar je in verkeerd. Als je bijvoorbeeld een autorit van 12 uur met uitzitten met 3 kinderen op de achterbank dan gaat de voorkeur misschien al snel uit naar het vliegtuig. Wil je er met zijn 2e een roadtrip van maken dan is het natuurlijk wel leuk om met de auto te gaan. Je zit van alles, kunt onderweg stoppen en overnachten. Echter zijn dit ook weer dure geintjes. Daar komt bij dat met de auto op vakantie gaan tegenwoordig duurder is dan een vliegticket.

Je bent veel sneller op de plaats van bestemming, niet gesloopt door de lange zit in de auto en je bespaard nog geld ook.

Vliegen in het hoogseizoen

In het hoogseizoen kan het reizen met het vliegtuig soms nog erg tegenvallen. Niet zozeer de drukte maar de prijs kan dan vele malen hoger liggen dan in het na-seizoen. Ze krijgen de vliegtuigen in het hoogseizoen toch wel vol dus ze kunnen de prijzen gewoon hoog houden.

Conclusie

Die is er eigenlijk niet. Het is echt volledig afhankelijk van de situatie waar je in verkeerd. Wil je snel op de plaats van bestemming zijn en heb je geen zin in de rompslomp van het rijden dan pak je sneller het vliegtuig. Wil je iets van Frankrijk zien en vind je het niet erg dat dit wat extra geld kost dan kun je lekker met de auto.