Selecteer een pagina

Geniet van de sfeer in het pittoreske Durbuy

Durbuy is een stadje in de Belgische gemeente Luxemburg. Verwar dit niet met het land Luxemburg dat grenst aan België en Duitsland. Durbuy ligt in de Ardennen en is een van de meest bezochte steden van de Ardennen.

Als je besluit Durbuy te bezoeken dan heb je een goede keuze gemaakt. Durbuy is een kleine stad met een enorm knusse uitstraling. Durbuy heeft een klein historisch centrum wat enigszins een middeleeuwse uitstraling heeft. Kleine winkeltjes, smalle straatjes, straten gelegd met kinderkopjes, mini terrasjes en een prachtig kasteel in het midden.

Gemakkelijk Durbuy bezoeken

Durbuy was lang de kleinste stad van België. En zelfs de kleinste stad van de wereld. Inmiddels is dat niet meer zo, er is namelijk nog een kleinere stad in Kroatië en zelfs ook nog een kleinere stad in België zelf. Durbuy is dit echter wel geweest en heeft toen zijn eigen slogan verzonnen: “De kleinste stad van de wereld”. Dit trok veel toerisme aan en zo werd Durbuy op de kaart gezet.

Het inwonertal van Durbuy ligt zeer laag. We spreken hier nog niet eens over 12.000 inwoners. Durbuy leent zich wel enorm voor toeristische verblijven. Wil je naar de Ardennen, dan is Durbuy bezoeken en daar ook logeren zeker aan te raden. Er zijn namelijk zat goede hotels, B&B’s en vakantiehuizen dat verblijven is Durbuy enorm gemakkelijk gemaakt wordt. Verblijven in Durbuy is zeer sfeervol. Je kunt ervoor kiezen om in het centrum te verblijven. Hier kun je genieten van hotels die het laten lijken alsof je in een fantasiewereld zit. In het centrum is alles dicht bij elkaar gelegen. De wandeling die je moet maken van je hotel naar het café dat je wilt bezoeken is dus niet lang. En dit is bijna jammer. Want wandelen door de smalle straatjes op een zwoele zomeravond geeft je in Durbuy het gevoel alsof je terug in de tijd gaat.

Ook kun je ervoor kiezen om niet in het centrum maar meer in het ‘groene’ gedeelte van Durbuy te verblijven. Hier kom je heerlijk tot rust en kun je van de prachtige natuur van Durbuy genieten.

Zoveel te doen in Durbuy

Durbuy voor 1 dag bezoeken is zeer zonde. Er zijn namelijk zoveel leuke dingen te doen in dit kleine stadje. Durbuy ligt aan de rivier de Ourthe. Een prachtige wandel- of fietstocht langs deze rivier mag je niet missen. Er is een toeristen trein dat door Durbuy rijdt waardoor je geen enkel uitzicht hoeft te missen. Maar er zijn nog meer outdoor activiteiten die je kunt doen in Durbuy. Mountainbiken door het natuur gebied, de uitkijktoren van Durbuy bezoeken waar je van het prachtige uitzicht kunt genieten, het doolhof van Barvaux en nog veel meer.

Maar ook biedt Durbuy een enorme variatie aan goede cafés, bierbrouwerijen en zeer goede restaurants. Waar je ook van houdt, in Durbuy kun je het vinden.

pittoreske Durbuy